Ga naar de inhoud

Careander ondertekent intentieverklaring Krachtig Kleurrijk Harderwijk

4 oktober 2022 · actueel

 

Maandag 3 oktober 2022 kwamen diverse organisaties bijeen in het Huis van de Stad om de intentieverklaring Krachtig Kleurrijk Harderwijk te ondertekenen. Eline de Craen, strategisch manager Expertise & Behandeling tekende namens Careander. Vanuit de gemeente Harderwijk zorgde wethouder Martijn Pijnenburg voor de ondertekening.

“De visie van Careander is dat ieder mens uniek en geliefd is door God. Dat sluit goed aan bij de intentieverklaring Krachtig Kleurrijk Harderwijk 2022-2026, waarbij een inclusieve samenleving in Harderwijk centraal staat”, vertelt Eline de Craen, strategisch manager Expertise & Behandeling bij Careander. “Met de ondertekening van het convenant willen we helpen bouwen aan een inclusieve Harderwijkse samenleving”.

Diversiteit en inclusie

Consulent van Careander en ambassadeur van Krachtig Kleurrijk Harderwijk, Wendy van Werven, was ook aanwezig tijdens de bijeenkomst. Wendy zet zich samen met collega Anneke Bolhuis in voor een diverse samenleving. “We vinden het bij Careander belangrijk dat iedereen welkom is. Hier willen we ons dan ook volledig voor inzetten”, vertelt Wendy van Werven. “Het is daarbij belangrijk dat we weten wat er zowel in de samenleving als binnen Careander leeft. Samen met Anneke Bolhuis heb ik de training Ambassadeur Diversiteit & Inclusie gevolgd. Het doel hierbij was om dit thema meer te verankeren in de organisatie. Vragen die hierbij een belangrijke rol spelen zijn: wat kan er anders omtrent diversiteit en inclusie en hoe kunnen wij dit in de organisatie waarborgen?” vervolgt Wendy.

Binnenkort worden de ambassadeurs samen met de leidinggevenden uitgenodigd om samen te kijken naar het vraagstuk rondom diversiteit en inclusiviteit binnen de organisaties. Krachtig Kleurrijk Harderwijk is een duurzaam project waar we ons als Careander voor willen inzetten.