Ga naar de inhoud

Begeleid wonen in Harderwijk

In het kort

Begeleid wonen in Harderwijk? Dat kan in wooncentrum Anne Franklaan. Hier wonen jongeren en volwassen met een matig (LVB) tot ernstig meervoudige beperking (EMB). We zorgen voor een fijne sfeer en een veilige omgeving.   

Vraag advies aan consulent Reinalda
06-57354108

Begeleid wonen in Harderwijk

In het kort

Begeleid wonen in Harderwijk? Dat kan in wooncentrum Anne Franklaan. Hier wonen jongeren en volwassen met een matig (LVB) tot ernstig meervoudige beperking (EMB). We zorgen voor een fijne sfeer en een veilige omgeving.   

Vraag advies aan consulent Reinalda
06-57354108

Ontdek Anne Franklaan

Wooncentrum Anne Franklaan in Harderwijk is een wooncentrum met drie woongroepen. We bieden wonen aan cliënten die groepswonen nodig hebben, met nabijheid van de begeleiding. Ook ondersteunen we cliënten die nu groepswonen nodig hebben en begeleid/ondersteund worden naar een iets zelfstandiger vorm van wonen op termijn. Het bieden van een fijne en veilige woonomgeving is belangrijk, evenals het sociale aspect van wonen met elkaar. Waar mogelijk stimuleren we ontwikkeling en waar nodig proberen we vaardigheden in stand te houden.

Omdat Anne Franklaan gericht is op groepswonen hebben we alleen slaapkamers in het wooncentrum. Er zijn woongroepen met verschillende doelgroepen.

Groep 1 bestaat uit 6 bewoners met een  licht verstandige beperking. We richten ons in deze groep op persoonlijke ondersteuning en structuur in de dagindeling.

Groep 2 bestaat uit zeven bewoners, die allen een ernstige verstandelijke beperking hebben en bijkomende beperkingen. De groep is gemengd qua samenstelling. Het bieden van een fijne sfeer, goede verzorging en aandacht is hier belangrijk.

Groep 3 bestaat uit zeven dames met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. We richten ons in deze groep op persoonlijke ondersteuning en structuur in de dagindeling. Het is een gezellige fijne woonomgeving, waar de bewoners zichzelf kunnen zijn en kunnen groeien waar mogelijk.

We doen veel samen. Zoals samen eten. Onze kok kookt voor de groep en in het weekend koken de groepen zelf.  Als je dit kan, helpen de bewoners mee met licht huishoudelijk werk. Huishoudelijk medewerkers houden de algemene ruimtes schoon.

Aan de Anne Franklaan heeft iedereen een eigen slaapkamer die ze zelf mogen inrichten. krijgt je eigen slaapkamer. Er zijn 8 slaapkamers met gedeelde, aangepaste badkamers en 14 slaapkamers met eigen badkamer: douche en toilet. Elke slaapkamer is 20 – 25 vierkante meter groot.

Onze begeleiders leren je goed kennen. Wat vind je leuk? Wat vind je lastig? En wat wil je zelf kunnen? Je krijgt veel persoonlijke ondersteuning. We zorgen ook voor een vaste structuur. We houden goed contact met jouw ouders of andere familie. Want zij kennen jou als beste.

We weten alles over het autisme spectrum syndroom (ASS) en het bieden van structuur. We werken met de methode Geef me de 5. Er is dag en nacht begeleiding. ’s Nachts zijn in het wooncentrum een wakende wacht en een slapende wacht. Je kan dus altijd bij iemand terecht.

Wooncentrum Anne Franklaan ligt midden in woonwijk Stadsdennen in Harderwijk. Alle belangrijke voorzieningen zijn vlakbij, zoals:

 • Winkelcentrum Stadsdennen
 • ZMLK-school De Lelie
 • Huisarts, tandarts en apotheek
 • De bewoners bepalen zelf naar welke huisarts en tandarts ze gaan.

 • Het wooncentrum werkt het gesloten deuren. Bewoners die zelf naar buiten kunnen, hebben een eigen sleutel
 • De benedenverdieping is voor een deel rolstoeltoegankelijk
 • De bovenverdieping is op één plek toegankelijk voor mindervaliden met een traplift
 • Grote aangepaste badkamer met hoog/laagbad en bubbelunit
 • Snoezelruimte
 • Speelzolder waar je allerlei leuke spelletjes kan doen
 • Beschutte tuin met speciale speeltoestellen

Indicatie

Bewoners hebben een indicatie nodig: ZZP VG03 tot en met ZZP VG06 en ZZP VG08.

Zorg in natura (ZIN)

De zorg wordt geleverd via zorg in natura (ZIN).   Het voordeel is dat je geen administratie hoeft bij te houden voor de zorg die je krijgt.

Kosten appartement en wonen

Vrijwel alle kosten worden betaald vanuit zorg in natura of de Wlz:

 • Huur van het appartement
 • Gas, water en elektriciteit
 • Eten en drinken

Je betaalt alleen een eigen bijdrage voor de kosten van:

 • De was
 • Diverse administratiepakketten
 • TV, telefoon en internet

Wil je meer weten over wooncentrum Anne Franklaan? Neem dan contact op met een van onze consulenten:
Tel. 0341-46 78 20
E-mail: info@careander.nl

Bij Anne Franklaan staan 5 personen op de wachtlijst, bij Anne Franklaan EMB 3 personen.

Vrijwilligerswerk
Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen?
Neem contact op met Florentine Bijl of Mariëlle Lankman, annefranklaan@careander.nl

Stage
We hebben verschillende stagemogelijkheden.
Onze collega’s vertellen graag meer: Kelly Voorburg of Sanne Wijnne, stage.annefranklaan@careander.nl