Ga naar de inhoud

Fysiotherapie

Fysiotherapie Heb je moeite met zitten, liggen of bewegen? Of heb je problemen met je houding? De fysiotherapeuten van Careander weten alles van de klachten die mensen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking kunnen hebben. Ze kunnen jou dus goed helpen.
  • Bij problemen met bewegen en je houding
  • Onderzoek, advies en behandeling
  • Samen mogelijkheden ontdekken
Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20
therapie voor mensen met een beperkin
Wat doet een fysiotherapeut?

Heb je lichamelijke klachten, dan kan je naar een fysiotherapeut. Die weet alles van houding en beweging. De fysiotherapeut onderzoekt je en behandelt je. Je krijgt oefeningen. Ook geeft de fysiotherapeut advies aan jouw familie en begeleiders. Het doel van fysiotherapie is: klachten voorkomen, verminderen of wegnemen. Je hebt minder of geen pijn meer en beweegt beter.

Onderzoek en advies

De fysiotherapeut onderzoekt je. Welke klachten heb je? Wat wil je bereiken met de fysiotherapie? Misschien heb je moeite met bepaalde houdingen of bewegingen. Zoals wassen en aankleden, lopen of zitten. Kleine kinderen kunnen moeite hebben met omrollen, gaan zitten en spelen. Vaak zijn er meerdere oorzaken. De fysiotherapeut maakt een plan voor de behandeling en begeleiding.

IMG_7833
Behandeling door de fysiotherapeut

Welke behandeling jij krijgt? Dat kan van alles zijn. De fysiotherapeut bedenkt oefeningen die goed werken en die jij leuk vindt. Want dan houd je de oefeningen beter vol. Je gaat bijvoorbeeld werken aan meer spierkracht, beter bewegen en je fitheid. Heb je moeite met prikkels dan leert de fysiotherapeut jou hoe je daarmee kan omgaan. De fysiotherapeut denkt ook mee bij aanpassingen in bijvoorbeeld schoenen, steunkousen, spalken en rolstoelen.

 

Samenwerking met andere specialisten

De fysiotherapeut werkt niet alleen. Er is goed contact met jouw familie en begeleiders. Als dat nodig is werkt de fysiotherapeut ook samen met andere therapeuten. Zoals een ergotherapeut of een orthopedagoog. De fysiotherapeut geeft ook advies aan begeleiders en familie.

Meer informatie

Meer weten over fysiotherapie bij Careander? Neem dan contact op met één van onze consulenten:

Tel. 0341 – 46 78 20
E-mail: info@careander.nl