Ga naar de inhoud

Speltherapie & muziektherapie

Het is belangrijk dat je kan vertellen wat jij voelt en wilt. Dat kan lastig zijn, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand hebt. Je bent bijvoorbeeld vaak boos, angstig of verdrietig. Met spel- en muziektherapie kan je je negatieve gevoelens en remmingen uiten en verwerken. Je zit beter in je vel. En anderen snappen jou beter.
  • Bij negatieve emoties en remmingen
  • Ontspannende therapie
  • Samen mogelijkheden ontdekken
Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20
Wat is muziektherapie?

Muziek is goed voor een mens. Muziek maakt blij, ontspant en ontroert. Muziek roept herinneringen op. En je kan erop bewegen. Muziek helpt tegen allerlei klachten, zoals spanning, angst, verdriet en depressie. Muziek is ook fijn voor mensen met autisme, dementie of een andere ontwikkelingsproblematiek. Tijdens de muziektherapie luister je naar mooie muziek. Je kan samen plezier beleven aan het maken van muziek op verschillende instrumenten.

Wat is speltherapie?

Kinderen en volwassenen die veel mee gemaakt hebben in hun leven komen voor speltherapie.

Speltherapie is een vorm van therapie waarbij je je al snel vertrouwd gaat voelen. Samen met de therapeut ga je kijken naar wat jij leuk vindt en wat je moeilijk vindt. Dit kan door te spelen maar je kan bijvoorbeeld ook tekenen of schilderen. Dat gebeurt in de spelkamer van Careander. De speltherapeut helpt jou om je gevoelens te uiten.

Speltherapie
Meer informatie

Meer weten over spel- & muziektherapie bij Careander? Neem dan contact op met één van onze consulenten:

Tel. 0341 – 46 78 20
E-mail: info@careander.nl