Ga naar de inhoud

Gezinsondersteuning

Praktische en opvoedkundige hulp bij je thuis. We helpen bij de dagelijkse verzorging én stimuleren de ontwikkeling van je kind.
Vraag advies aan consulent Judith
06 - 45 78 30 34
familieondersteuning
Gezinsondersteuning thuis

Praktische en opvoedkundige hulp bij jullie thuis. We helpen bij de dagelijkse verzorging. En we stimuleren de ontwikkeling van je kind. Je kan daarbij denken aan: zelfredzaamheid, spel en de sociale ontwikkeling. Als ouder kan je dan even op adem komen.

  • Praktische en opvoedkundige hulp
  • Voor kinderen tot 18 jaar (of 21 jaar)
  • Even rust voor jou als ouder
Voor wie is gezinsondersteuning geschikt?

Voor gezinnen met een kind met een ontwikkelingsachterstand van 0 tot 18 jaar (met uitloop naar 21 jaar). De ontwikkelingsachterstand heeft te maken met een meervoudig verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB). De achterstand kan ook te maken hebben met bijvoorbeeld autisme.

KHF_8929 (1)
Wat doen we?

Met gezinsondersteuning nemen we de zorg voor je kind even uit handen. De gezinsondersteuning gebeurt meestal bij jullie thuis. We helpen bijvoorbeeld met wassen, aankleden en naar bed brengen. We kunnen ook iets leuks doen met de kinderen, zoals spelletjes en ontspannende activiteiten in je vrije tijd. Dat is ook fijn voor jouw ouders. Zij kunnen dan andere dingen doen.

We werken met de methoden Intensieve Ambulante Gezinsondersteuning (IAG) en Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG).

Hoe vaak is de gezinsondersteuning?

We komen langs op vaste tijden. Hoe vaak en hoe lang we komen? Dat hangt af van jouw hulpvraag. Op basis daarvan krijg je een indicatie. Daarin staat hoe lang je ondersteuning krijgt. Dat is altijd zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. We geven soms ook gezinsondersteuning ter overbrugging, totdat een kind naar De Schutse kan voor dagbehandeling.

In welke regio’s?

We bieden gezinsondersteuning in de gemeenten: Barneveld, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Lunteren, Nunspeet, Nijkerk, Oldebroek, Putten en Zeewolde.

Ook even op adem komen als ouder?

Neem voor meer informatie contact op met één van onze consulenten:

Tel. 0341 – 46 78 20
E-mail: info@careander.nl