Ga naar de inhoud

Kind & Jeugd

Bij Careander kan je terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. We zijn er voor ouders van kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke of meervoudige beperking. En we zijn er voor het kind of de jongere zelf, van 0 tot 18 jaar (of 21 jaar). Voor jou hebben we allerlei vormen van opvang en begeleiding.
  • Hulp bij opvoeden en opgroeien
  • Voor kinderen tot 18 jaar (of 21 jaar)
  • Ondersteuning thuis & opvang bij ons
Vraag advies aan consulent Judith
06 - 45 78 30 34

Let op: eerst naar Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Zoek je hulp voor je kind? Ga eerst naar Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dat is dé plek waar je terecht kan met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Het CJG geeft advies en verwijst je naar specialistische hulp zoals Careander die biedt. Het CJG geeft ook een beschikking af. Dat betekent dat jij ondersteuning kan gaan zoeken.

 

Verwijsindex Risicojongeren (VIR)

Careander ondersteunt kinderen en jongeren die zorg krijgen vanuit de Jeugdwet. Daarom werken we met de Verwijsindex Risicojongeren. In dit systeem kunnen professionals een signaal afgeven om hun zorg aan te geven bij een jeugdige tot 23 jaar. Het doel is om professionals met elkaar in contact te brengen. Zodat we samen de best passende ondersteuning kunnen geven.