Ga naar de inhoud

Deskundige Geef me de 5

Heb jij of iemand in jouw omgeving autisme en heb je hier vragen over? Onze deskundige ‘Geef me de 5!’ geeft uitleg over de breinwerking bij iemand met autisme en de gevolgen hiervan. Daarnaast geeft zij adviezen in hoe de persoon met autisme meer duidelijkheid en voorspelbaarheid te geven in de dag. De omgeving leert zij in communicatie beter af te stemmen op de persoon met autisme. Dat doen we op woonlocaties en dagbestedingsplekken van Careander én bij mensen thuis.
  • Leer wat ASS inhoud
  • Leer hoe je beter omgaat met ASS
  • Samen ontdekken we mogelijkheden
Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20
Geef me de 5 methode
Voor cliënten, familie en begeleiders

Als je een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebt, dan verwerkt jouw hoofd informatie op een andere manier dan mensen zonder ASS. Dit kan betekenen dat jouw omgeving jou soms niet begrijpt en daarom niet goed kan helpen of dat jij jezelf soms moeilijk begrijpt. Ieder mens is uniek, dus ook ieder mens met ASS is uniek. Onze deskundige kijkt daarom samen met jou, jouw familie en de begeleiders wat jou en jouw omgeving kan helpen om jezelf en de wereld om je heen beter te begrijpen.  

IMG_7078
Wat doet de deskundige Geef me de 5?

Gesprekken voeren met jou. Je leert wie je bent, wat bij jou hoort, wat goed gaat en wat je nog zou willen leren. 

Advies geven aan familie en begeleiders. Hoe werken de hersenen van iemand met autisme? Welke gevolgen heeft dat? Hoe biedt je meer duidelijkheid en voorspelbaarheid in de dag? En hoe kan je het best communiceren? Dit heet: psycho-educatie. 

  • Casusbesprekingen met begeleiders en teams 
  • Coaching on the job
  • Lezingen op scholen, bij gemeenten en bij andere instanties (gericht op casussen) 
Meer informatie

Meer weten over de inzet van onze deskundige Geef me de 5? Neem dan contact op met één van onze consulenten:

Tel. 0341 – 46 78 20
E-mail: info@careander.nl

Geef me de 5 methode