Ga naar de inhoud

Dagbesteding in Nijkerk

In het kort

Vind het super om leuke of lekkere dingen te maken? Dat kan bij De Werkkamer in Nijkerk. Hier maken we de mooiste producten. Je kan werken op de houtgroep, in ons atelier met winkel of in ons creatief atelier. We kijken naar wat jij kan en wil.

Vraag advies aan consulent Aart
06 51312513

Dagbesteding in Nijkerk

In het kort

Vind het super om leuke of lekkere dingen te maken? Dat kan bij De Werkkamer in Nijkerk. Hier maken we de mooiste producten. Je kan werken op de houtgroep, in ons atelier met winkel of in ons creatief atelier. We kijken naar wat jij kan en wil.

Vraag advies aan consulent Aart
06 51312513

Ontdek De Werkkamer

Vind je het super om leuke of lekkere dingen te maken? Dat kan bij De Werkkamer in Nijkerk. Hier maken we de mooiste producten. Je kan werken op de houtgroep, in ons atelier met winkel of in ons creatief atelier. We kijken naar wat jij kan en wil.

  • Mooie óf lekkere producten maken
  • Dagbesteding op maat
  • Fijne en veilige werkomgeving

De Werkkamer ligt in het centrum van Nijkerk. Er werken mannen en vrouwen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat je beide handen kan gebruiken. Je kan het werk staand of zittend doen. Je moet niet bang zijn om vies te worden. En je moet tegen lawaai kunnen.

Iedereen doet het werk dat hij of zij aankan. Zoals:

  • Pallets demonteren
  • Spijkers uit hout halen
  • Schuren, zagen, boren, lijmen en klemmen
  • Verven, beplakken en decoreren

Werken in het atelier

In het atelier maken we producten die worden verkocht in de winkel aan de Holkerstraat. De deelnemers zijn lekker creatief bezig met hout en textiel. Zoals: borduren, schilderen, houtbewerken en vilten. Wil je hier werken? Dan bekijken we wat jij goed kan. En wat je wilt leren. In het atelier werk je lekker rustig.

Als je in het atelier werkt kan je ook in de winkel komen helpen. Taken die je hier doet zijn: producten prijzen, klanten helpen, de kassa bedienen, schoonmaken en de winkel netjes houden. Er is altijd begeleiding van een vrijwilliger of een vaste medewerker.

Creatieve groep

Op onze creatieve groep (aan de Kleterstraat) maak je producten zoals kaarsen, geurzakjes, theezakjes en kleihangers. Die worden verkocht in de winkel. Je werkt bijvoorbeeld met verf, stof, kralen, papier, lijm, klein of wol. We koken samen en we gaan elke dag wandelen of sporten. Ook doen we een mindfulness-oefening. Je wordt lekker rustig in je hoofd en krijgt energie. We doen spelletjes, zingen en dansen en maken muziek. Als je nieuwe dingen leert, krijg je zelfvertrouwen en word je zelfstandiger. Word je al wat ouder of kan je door je beperking minder, dan bekijken hoe jij vaardigheden kan vasthouden.

  • Er is plek voor maximaal 6 deelnemers per dagdeel
  • De locatie is gelijkvloers
  • Je kan met de rolstoel naar binnen

Indicatie

Voor De Werkkamer heb je een indicatie nodig: Wlz, Wmo of pgb.

Financieringsvormen

Zorg in natura (ZIN), persoonsgebonden budget (pbg) of Wmo.

Meer informatie

Heb je een indicatie voor dagbesteding? En heb je zin om te werken bij De Werkkamer? We horen graag van je! Bel of mail ons:

Telefoon: (0341) 46 78 20
E-mail: info@careander.nl

Vrijwilligerswerk
Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen?
Neem contact op met Marjan Geurts, m.geurts@careander.nl

Stage
We hebben verschillende stagemogelijkheden.
Onze collega’s vertellen graag meer: Anne van Varik, a.vanvarik@careander.nl en Marjan Geurts, m.geurts@careander.nl