Ga naar de inhoud

Opening werkruimte Careander bij Allround in Elburg

De samenwerking Allround Zonwering en Careander 't Trefpunt is uitgebreid met een extra dag. Cliëntmedewerkers van 't Trefpunt gingen al op vrijdag naar Allround Zonwering, maar sinds kort is er de maandag als werkdag bijgekomen. Ook is een prachtige nieuwe werkruimte gemaakt. Een reden voor een feestje!

5 februari 2024 · actueel

 

De opening begon nadat de burgemeester van Elburg vertelde over de mooie werkplek. Cliëntmedewerker Tijmen opent de locatie met een prachtig verhaal over hoe de groep is gestart, maar ook hoe fijn de groep bij Allround Zonwering kan werken. Als alle deelnemers een lang lint gezamenlijk doorknippen, klinkt er groot applaus: de nieuwe werkruimte is officieel geopend.

Feestelijke dag

Op vrijdag 26 januari begon de ochtend feestelijk met een fanfare en een grote groep belangstellenden. De groep medewerkers, Burgemeester Rozendaal van de gemeente Elburg en Cor van Huigenbos, directeur Allround, zijn aanwezig. Ook nemen veel familieleden en collega’s van locaties van Careander een kijkje in de fabriek en nieuwe werkruimte. Zij willen de opening niet missen.

Meerwaarde van Careander bij Allround

“De groep cliëntmedewerkers hebben een meerwaarde voor ons bedrijf”, vertelt Cor van Huigenbos, eigenaar Allround. Allround Zonwering is een fabrikant voor buitenzonwering. “Er is voor de groep een map met taken gemaakt, hierin staat 25 verschillende werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden. De klussen variëren van het samenstellen van materialen tot het plaatsen van stickers op demomaterialen. De groep werkt twee dagen bij ons, op de andere dagen worden de werkzaamheden door andere medewerkers uitgevoerd.”

Cliëntmedewerker Bert werkt al sinds de start bij Allround en hij fietst iedere werkdag van zijn huis naar Elburg. “Daar fiets ik 20 minuten over, maar ik heb ik ervoor over. Ik vind het stickers plakken leuk en iedere vrijdag krijgen we een snack!”, vertelt Bert trots. “Werken bij Allround is een mooie afsluiting van de week.” Bert is blij dat hij in het vervolg twee dagen naar Allround kan.

Werkzaamheden

Niet alleen de cliëntmedewerkers zijn blij met de opening van de werkruimte en een extra dag, ook de begeleiding is trots. Zo vertelt Alie Cornelissen, Persoonlijk Begeleider bij ’t Trefpunt: “We werken met een map waarin alle klussen uitgelegd staan. Zo kunnen we variatie in werkzaamheden bieden aan onze medewerkers. In de ruimte in de hal is cliëntmedewerker Johan nu bezig met dakjes maken, het samenvoegen van drie verschillende elementen en in een doos verpakken. We hebben genoeg te doen!”

De samenwerking

De samenwerking met Careaner ziet Cor zowel als een sociale als een bedrijfsmatige keuze. “Doordat we de groep ‘in huis’ hebben, houden we onderling goed contact en kunnen we bijsturen en helpen waar nodig”, vertelt Cor. “Binnenkort start er een nieuwe medewerker die coördineert tussen onze productie/ fabriek en de groep van Careander. Zo blijven de lijnen kort en kunnen we goed bekijken wat op dat moment nodig is.”

Toekomstplannen

De toekomst volgens Cor? “We kijken uit naar een mooie toekomst, er komt straks een lift naar onze kantine, er is zicht op een extra werkdag en er zijn nog meer taken die de groep straks kan uitvoeren”, vertelt Cor tevreden.

Benieuwd naar de beelden van de opening? Kijk dan naar de video hieronder.