Ga naar de inhoud

“Na een werkdag heb ik het gevoel dat ik lekker heb gewerkt”

Jobcoach-medewerker Ard vertelt

21 augustus 2024

Ontdek hoe jobcoaching bijdraagt aan persoonlijke groei. In dit artikel vertelt Ard over zijn carrière bij Brasserie De Woldberg. Samen met Heleen, jobcoach en Stefan, eigenaar van Brasserie Woldberg, geeft hij een kijkje in zijn werkdag. 

Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20

“Na een werkdag heb ik het gevoel dat ik lekker heb gewerkt”

Jobcoach-medewerker Ard vertelt

21 augustus 2024

Ontdek hoe jobcoaching bijdraagt aan persoonlijke groei. In dit artikel vertelt Ard over zijn carrière bij Brasserie De Woldberg. Samen met Heleen, jobcoach en Stefan, eigenaar van Brasserie Woldberg, geeft hij een kijkje in zijn werkdag. 

Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20

Ard werkt als jobcoach-cliënt op verschillende plekken. Zo komt hij elke week bij All Round Zonwering, Defensie en ook bij Brasserie De Woldberg. Deze wisselende werkweek spreekt Ard aan. “Maar het liefst werk ik in de horeca, dat is mijn grootste droom. Dat ik ook mijn eigen bedrijfskleding heb, maakt het echt af.”

Ondersteuning in de keuken

Bij Brasserie De Woldberg is Ard elke donderdag van 10.00 uur tot 15.00 aan het werk. De werkdag begint ook altijd met een kopje koffie en bijpraten met elkaar. “Het meest werk ik wel samen met Robert, hij is de chef-kok. Ik help met het snijden, voorbereidende werkzaamheden zodat zij makkelijk kunnen koken, schoonmaken en ook af en toe in de bediening.”

Heleen komt elke maand langs bij Ard zijn werkplek. Heleen: “Ard is van alle markten thuis, maar het werken in de horeca is zijn grootste droom. Hij wordt hier goed begeleidt, heeft werkzaamheden die bij hem passen en waar hij blij van wordt.” De werkzaamheden van Ard worden bijgehouden in een map, zodat hij zelfstandig aan het werk kan. “Hierin staat precies wat Ard op zijn werkdag allemaal gaat doen”, vertelt Heleen.

Werken met maplijsten

Stefan, de eigenaar van Brasserie De Woldberg voegt daaraan toe: “Op woensdag maak ik deze lijst voor Ard klaar. Ik vul het in en dan weet Robert wat er gedaan moet worden. Ik ben vaak vrij op donderdag, dus Ard werkt eigenlijk altijd met Robert, onze chef-kok. Dus dan kan Robert met Ard de taken doornemen.”

In de keuken heeft Ard zijn eigen werkplek en zijn eigen taken. Dit is een bewuste keuze, legt Stefan uit. “Het kan namelijk erg druk zijn, vooral in de zomerperiode. We willen niet dat Ard zich laat meeslepen door deze drukte. De insteek is namelijk werken met plezier.” Ard voegt hieraan toe: “Ik zorg ervoor dat iedereen kan rennen en vliegen.”

Met een goed gevoel naar huis

Beide zijn het erover eens: de samenwerking is goed. Ard: “Na een werkdag heb ik het gevoel dat ik lekker heb gewerkt. We hebben plezier, maar de muziek is soms een discussiepunt. Mijn favoriete zender is Tukker FM. Maar niet iedereen vindt dat leuk.”

Stefan: “Ard begon met kleine momenten meelopen en dit hebben we steeds meer uitgebreid. Het liep vanaf het begin goed en Ard neemt ons veel werk uit handen en kan ik af en toe vrij nemen. Dat is erg fijn.”

 

Een kijkje in de keuken

IMG_1454
IMG_1437
IMG_1444