Koken met zorg: het
verhaal van Sander
Nieuwe thema’s en ingrediënten voor de bewoners in ‘t Harde
23 september 2024
Sinds maart werkt Sander als kok bij De Steenrots en Heidestate in ’t Harde. Van maandag tot donderdag verzorgt hij de maaltijden en op vrijdag neemt Gerrit het stokje over voor het weekend. Samen zorgen zij ervoor dat alles soepel verloopt, van de boodschappen tot de bereiding.
Koken met zorg: het
verhaal van Sander
Nieuwe thema’s en ingrediënten voor de bewoners in ‘t Harde
23 september 2024
Sinds maart werkt Sander als kok bij De Steenrots en Heidestate in ’t Harde. Van maandag tot donderdag verzorgt hij de maaltijden en op vrijdag neemt Gerrit het stokje over voor het weekend. Samen zorgen zij ervoor dat alles soepel verloopt, van de boodschappen tot de bereiding.
0341 46 78 20
De zorg is voor Sander geen onbekende plek. “Hiervoor heb ik lang in de ouderenzorg gewerkt. Die kennis neem ik mee in de gerechten die ik voor deze locaties maak. Mijn nichtje werkt met mensen met een beperking. Haar enthousiasme maakte dat ik nieuwsgierig werd en uiteindelijk de overstap maakte toen ik de vacature hier zag.”
Bewoners prikkelen met nieuwe gerechten
“Het leukst vind ik het bedenken van het menu en bewoners prikkelen met nieuwe gerechten. Soms zie ik ze even twijfelen wanneer ze het menu lezen. Dan googelen ze de gerechten of ingrediënten zodat ze weten wat ze eten. Vooral als ik de Franse naam van een gerecht gebruik, is het even spannend. Maar dan zoeken ze het op en zeggen ze: ‘oh dit lust ik wel of wil ik wel proberen.’ Dat geeft me ontzettend veel voldoening.”
Elke week bedenkt Sander een nieuw thema. “Van Griekse schotels tot Oostenrijkse lekkernijen— het maakt koken hier extra uitdagend en leuk. Twee bewoners gingen bijvoorbeeld voor het eerst naar het buitenland op vakantie. Daar heb ik een momentje van gemakt met een Oostenrijks menu.”
De keuken als ontmoetingsplaats
De bewoners zijn graag in de keuken. Jolande, jobcoach vertelt: “Als de bewoners terugkomen van werk, kijken ze altijd even in de keuken. De sfeer die Sander brengt, spreekt hen enorm aan. Er zijn een aantal jobcoach-cliënten die hier werken en ze doen het enorm goed onder leiding van Sander.”
Sander voegt daar aan toe: “De keuken is een ontmoetingsplaats, ook hier. Soms helpt er iemand spontaan in de keuken of Gerard komt even langs met zijn accordeon. De gemoedelijkheid en vriendelijkheid hier maken dat ik 100% blij ben met de stap die ik heb gezet.”