Ga naar de inhoud

"Wat ik tot nu toe heb gezien, geeft mij een goed gevoel."

Maak kennis met bestuurder Terry Brouwer

In augustus is onze nieuwe bestuurder, Terry Brouwer, gestart bij Careander. In dit artikel vertelt ze meer over haarzelf als persoon en hoe ze van betekenis wil zijn voor Careander.

 

Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20

"Wat ik tot nu toe heb gezien, geeft mij een goed gevoel."

Maak kennis met bestuurder Terry Brouwer

In augustus is onze nieuwe bestuurder, Terry Brouwer, gestart bij Careander. In dit artikel vertelt ze meer over haarzelf als persoon en hoe ze van betekenis wil zijn voor Careander.

 

Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20

“Mijn naam is Terry Brouwer en ik woon in Apeldoorn samen met mijn man en twee dochters. Mijn jongste dochter is 17 en mijn oudste dochter is bijna 20 jaar. Mijn oudste dochter heeft een beperking en woont sinds kort bij De Passerel in Apeldoorn. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het filmhuis en ik ben lid van een filosofieclubje. Om een beetje fit te blijven, loop ik hard. In de zomer start ik mijn ronde soms al om half 6 in de ochtend. Ik vind dit echt heerlijk, de wereld is dan stil en ogenschijnlijk voor mij alleen”, vertelt Terry. 

De loopbaan van Terry speelt zich geheel af in de zorg. Toch wijkt haar eerste studie hier behoorlijk van af. Begin jaren 90 neemt ze haar diploma in de kunstsector in ontvangst. “Helaas was hier destijds geen droog brood in te verdienen en dus heb ik mij, enigszins impulsief, ingeschreven voor de opleiding B-verpleegkundigen. Vanaf dat moment startte ik mijn carrière in de zorgsector en dit bleek direct een echte match te zijn. Zo heb ik met heel veel plezier een lange tijd in de psychiatrie gewerkt en uiteindelijk ben ik teamleider geworden.

Vervolgens ben ik overgestapt naar de jeugdzorg waar ik zo’n 15 jaar heb gewerkt. Hierna maakte ik de overstap naar de functie gebiedsmanager bij Icare wijkverpleging. Toch merkte ik dat mijn hart echt ligt bij de tweedelijnszorg. Het voordeel van mijn tijd bij Icare, is dat ik de regio Veluwe goed heb leren kennen. Dit komt nu natuurlijk goed van pas bij Careander”, vervolgt Terry.  

Nadat ze benaderd werd door voormalig bestuurder Karin over de openstaande vacature bij Careander, is ze gaan nadenken. “Ik heb goed nagedacht hoe ik van betekenis kan zijn in deze functie. Ik concludeerde uiteindelijk dat ik juist in deze functie meer van betekenis kan zijn, dan ik in mijn vorige functie kon. Ik zie mijzelf niet als dé bestuurder, maar als iemand die een organisatie binnentreedt die al heel lang bestaat en na mij ook nog heel lang zal bestaan.

Een organisatie waar ik dus maar een relatief korte tijd iets voor kan betekenen en dat wil ik dan ook zo goed mogelijk doen. Voor mij betekent dat echt dat de cliënt in onze keuzes centraal staat. Hoe kan deze persoon zo gelukkig mogelijk in het leven staan en wat is daarvoor nodig.” 

Momenteel is Terry onder andere druk met het bezoeken van alle locaties en het ontmoeten van cliënten en medewerkers. “Ik ben van mijzelf heel nieuwsgierig aangelegd, dus het feit dat ik nu overal mag kijken en alles mag vragen vind ik geweldig. Wat ik tot nu toe heb gezien, geeft mij een goed gevoel. Ik ontmoet gedreven en betrokken medewerkers en ik geniet van de ontmoetingen met cliënten; ieder met een eigen verhaal. Naast de bezoeken aan de locaties, wil ik ook diegenen die niet aan een locatie gebonden zijn graag ontmoeten.

Daarnaast zal ik verschillende externe partijen bezoeken. Ik geloof in een goede samenwerkingen met andere organisaties en gemeenten, voor een echte transformatie in de zorg hebben we elkaar hard nodig. Een wederzijdse sterke band is in deze tijd van belang. Daarnaast lees ik mij momenteel goed in.

Ik denk dat er een stevige basis ligt met de geconcretiseerde Strategische Koers en dat we dit heel goed kunnen uitrollen. Ik verheug mij erop om een bijdrage te leveren aan de koers van Careander”, vertelt Terry tot slot.