Ga naar de inhoud
Vrijwilligerswerk

Kerkdienst bij ’t Schild georganiseerd door vrijwilligers

Kerkdienst bij ’t Schild georganiseerd door vrijwilligers

Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20

Kerkdienst bij ’t Schild georganiseerd door vrijwilligers

Kerkdienst bij ’t Schild georganiseerd door vrijwilligers

Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20

Al jaren organiseert een vaste groep vrijwilligers bij ’t Schild de kerkdiensten voor de bewoners en verwanten. “Er is ook altijd een vaste groep bewoners die ons opwacht als we de kerkdienst hebben. Ze weten dat we komen. Het is echt een feestje en ze vinden het helemaal gezellig als we er zijn.”

Elke twee weken zijn Andrea, Tonny, Geke, Francien en Gertwin betrokken bij de kerkdienst op ’t Schild. “Het mooie aan onze groep is dat we precies weten wat we aan elkaar hebben. Iedereen heeft zijn eigen taken en dat werkt”, vertelt Geke. “En we hebben altijd de hulp van een aantal bewoners. Die sluiten graag aan.”

Een mooie herinnering

“Elke twee weken hebben we hier een dienst. Met elkaar verzorgen wij de dienst van begin tot eind. Het is een belevenis voor de bewoners. Bij mooi weer is de dienst ook wel eens buiten. Zo hebben Willem en Andrea met Pasen in het vooruitzicht bijvoorbeeld echt kuikens geregeld voor de bewoners. Het was een groot succes. De kuikens zijn hier een paar dagen en gaan straks weer terug naar de boer.”

De voorbereiding is het halve werk. “We zijn hier altijd op tijd zodat we de voorbereidingen kunnen treffen. Als alles staat, drinken we met zijn allen koffie voordat de dienst start. De decoratie hebben we in de loop der tijd verzameld. De schilderijen bijvoorbeeld zijn gemaakt door mijn oma”, vertelt Tonny. “Dat is een mooie herinnering. En herinneringen zijn belangrijk. Ook voor de bewoners. Geke en ik hebben bijvoorbeeld altijd op ’t Schild gewerkt. We kennen de verhalen van de cliënten en dat schept een band. Daardoor kunnen we het hebben over vroeger. Dat is belangrijk.”

Samen met de bewoners

In de week voor de kerkdienst is er ook catechisatie. “Die bereidt de dominee  voor en verbindt de dienst ook altijd met de catechisatie.” De bewoners wonen de dienst bij, maar sommige doen ook actief mee. “Zo is Tineke onze vaste pianist. Zij hoort een melodie en speelt het perfect na. Ook hebben we Dirk op de trommel en zong Anita tijdens de Paasdienst een zelfgekozen nummer.” Zo draagt iedereen op zijn eigen manier bij aan de dienst.

Aan het einde van de dienst verzamelt de dominee altijd de wensen en dankgebeden. “Samen maken we het gebed”, vertelt dominee Gertie van Dijk. De lente, de goedheid van begeleiders en vrijwilligers en familie worden genoemd. Daarna is het tijd voor koffie, thee en de zelfgemaakte taart van Anneke. “Zo is de cirkel rond en hebben onze bewoners een fijne start van hun zondag.”

Vrijwilliger worden?

Dat kan! Als vrijwilliger ben je van toegevoegde waarde. Er zijn volop mogelijkheden bij Careander. Je kan maatje worden of juist af en toe helpen. Enthousiast?

Bekijk onze locaties waar je graag vrijwilligerswerk wilt doen. Je kan dan contact rechtstreeks opnemen met de aandachtsfunctionaris vrijwilligerswerk. De contactgegevens staan op de locatiepagina.