Ga naar de inhoud

Vooruitkijken naar 2024

7 december 2023 · actueel

 

Het jaar 2023 komt ten einde. Samen hebben we stappen gezet afgelopen jaar. Gedreven door ons Careander DNA waar aandacht, zorgvuldigheid en betrokkenheid centraal staat.

De afgelopen maanden heb ik Careander leren kennen als een mooie organisatie, waar de betrokkenheid van degenen die bij Careander werken bewonderenswaardig is. Ik ontmoet medewerkers die continu op zoek zijn naar de best mogelijke begeleiding om cliënten krachtiger te maken of hen anderszins te ondersteunen. Ook de contacten met cliënten en hun verwanten maken me duidelijk hoe belangrijk het is om hun leefwereld centraal te stellen. Careander is met recht een unieke organisatie en ik ben erg blij dat ik voor deze organisatie mag werken.

Vooruitkijken naar 2024

We staan op het punt 2024 in te gaan. Samen kijken we vooruit. Met de Koers hebben we gezamenlijk besloten wat de kracht en waarde van Careander is; wat de omgeving van ons vraagt en voor welke doelgroepen we ons inzetten. Deze Koers kent vier ontwikkelthema’s en fungeert als basis voor onze doelen: het bieden van goede zorg aan de cliënten door medewerkers die toegerust en met plezier deze zorg bieden.

Er staan ons voldoende uitdagingen te wachten en deze zullen niet altijd makkelijk zijn. Om goed in te spelen op deze uitdagingen hebben we een vitale en wendbare organisatie nodig. Een organisatie waar ruimte is om te leren en verbeteren en waar we de focus leggen op de Koers. De Koers helpt ons namelijk ook om ons handelen te toetsen; draagt dit bij aan de Koers van Careander? Dit zie ik als een belangrijke opdracht voor 2024.

De Koers is van ons allemaal

Iedereen die bij Careander betrokken is weet, ziet en signaleert zaken die voor ons van belang zijn. Daarom is het zo belangrijk om met elkaar in contact te zijn en signalen met elkaar te delen. De rol van teammanagers is hierin onontbeerlijk. Ook hecht ik veel waarde aan de formele zeggenschap, zoals de OR, de cliëntenraad en de verwantenraad. Want samen dragen we de zorg van de toekomst.

Ik kijk met vertrouwen uit naar 2024. Het is het jaar waarin we samen de Koers vorm gaan geven.

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne kerstperiode toe, met ruimte voor samenzijn en reflectie en een heel sprankelend 2024!

Terry Brouwer
Bestuurder