Ga naar de inhoud

Een jaar vol ontmoetingen en inspirerende verhalen

11 september 2024 · actueel

 

Mijn eerste jaar als bestuurder bij Careander

Vorig jaar september begon mijn reis als bestuurder bij Careander. En wat is het eerste jaar voorbij gevlogen. Ik heb veel mooie en uitdagende momenten beleefd. Inmiddels heb ik alle locaties bezocht en veel mensen ontmoet. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van wat Careander betekent voor onze cliënten en bewoners en hoe gedreven onze medewerkers zijn.

Inspirerende verhalen op locaties van Careander

Een van mijn laatste bezoeken was op De Boshoek in Ede. Deze locatie is een ontmoetingsplek waar cliënten en buurtgenoten samenkomen. Een weerspiegeling van hoe een inclusieve samenleving eruit kan zien. Er worden  gesprekken gevoerd, met elkaar gegeten en er zijn gezellige en informatieve (thema)dagen. Er wordt hier echt naar elkaar omgekeken. Met deze locatie helpen we onze cliënten om meer eigen regie te krijgen en gaan we tegelijkertijd vereenzaming in de buurt tegen. De Boshoek laat zien waar we als Careander voor staan.

Op De Schutse ontmoette ik een jonge cliënte die afhankelijk is van een rolstoel. Zij kan niet praten, maar wel communiceren. Door middel van haar oogbewegingen en een speciaal computersysteem kan ze aangeven hoe ze zich voelt en wat ze nodig heeft. Ook kan ze zien wie er werkt, foto’s bekijken en, misschien wel het allerleukste, spelletjes doen. Een prachtige manier om regie over haar leven te nemen. Dit soort ontmoetingen raken me, hiervoor doen we ons werk en om deze reden is zorgtechnologie een van onze ontwikkelthema’s.

Ontwikkelthema doelgroepenvisie

De Koers van Careander bestaat nu twee jaar. Eén van de vier ontwikkelthema’s, naast Zorgtechnologie is de Doelgroepenvisie. Deze hebben we inmiddels beschreven en staat op onze website. In de doelgroepenvisie lees je welke doelgroepen we zorg, ondersteuning en behandeling bieden. Daarbij kijken we naar hoe onze cliënten een zo’n zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden.

De komende drie jaar blijft de Koers van Careander onze leidraad en houvast. Hierbij zullen we ons blijven richten op de vier ontwikkelthema’s en onze werkzaamheden hieraan toetsen.  Samen maken we onze zorg klaar voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Terry Brouwer
Bestuurder Careander