Ambulante begeleiding voor volwassenen
Waar kunnen we je bij helpen?
Ambulante ondersteuning is bedoeld voor volwassenen (18+) met een licht tot matig verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand die zelfstandig wonen uitdagend maakt?. We kunnen je bijvoorbeeld helpen met:
- Administratie en post
- Afspraken maken (en je eraan houden)
- Koken en eten
- Omgaan met geld
- Dagstructuur
- Contacten leggen en onderhouden (sociaal netwerk)
- Je hebt veel dingen aan je hoofd die je graag wilt bespreken
- Je huishouden organiseren, zoals afwas, schoonmaak, de tuin bijhouden
Ondersteuningsplan
Je krijgt eerst een gesprek met de ambulant begeleider. Wat vind je lastig? Waar wil je graag hulp bij? Wat wil je straks zelf kunnen? Samen maken we een ondersteuningsplan. Daarin staat wat je wilt bereiken (de doelen). En ook hoe vaak en wanneer we langskomen om te praten en je te helpen. Je kan jouw zorgplan zelf inzien in Caren.
Hoe vaak is het?
Hoe vaak we langskomen voor ambulante ondersteuning? Dat hangt af van jouw indicatie. Dat kan één keer in de week 2 uurtjes zijn, maar ook vaker of langer.
Je kan de indicatie aanvragen via de gemeente (Wmo). Voor individuele behandeling en individueel onderzoek (zoals logopedie en een onderzoek) heb je een aparte indicatie nodig van de zorgverzekeraar.
Ambulante begeleiding voor gezinnen
Kinderen, jongeren en ouders kunnen bij ons terecht voor ondersteuning rondom opvoeden en opgroeien. We helpen met gezinsondersteuning en opvoedondersteuning.
Lees meer over gezinsondersteuning
Lees meer over opvoedondersteuning