Ga naar de inhoud

Bij Lot gaat over naar Amerpoort

2 april 2024 · actueel

 

Vanaf 1 april 2024 neemt Amerpoort de locatie Bij Lot in Amersfoort over. Na een samenwerking van 5 jaar blijkt dat het werkgebied van Careander niet voldoende aansluit op de gemeente Amersfoort.

In juli 2019 zijn horecaondernemers Vincent de Vries en Bart Viester restaurant Bij Lot in Amersfoort (Vathorst) gestart. Daarbij is er voor een periode van vijf jaar een samenwerking aangegaan met zorgorganisatie Careander. Careander is verantwoordelijk voor de zorg en dienstverlening van cliëntmedewerkers op weekdagen.

Evaluatie

Na de evaluatie is er gezamenlijk besloten om de samenwerking per 1 april 2024 stop te zetten. Hoewel we, zowel de ondernemers als Careander, terugkijken op een mooi project, is het werkgebied van Careander een onderdeel om te stoppen met dit project. Het werkgebied van Careander ligt in diverse plaatsen op de Noord-West Veluwe met de focus op de plaatsen Harderwijk, ’t Harde en Ede/Lunteren.

In de praktijk blijkt dat Amersfoort teveel buiten het werkgebied van Careander ligt. Dat betekent dat onze contacten met de gemeente Amersfoort, omliggende gemeenten én met andere zorginstellingen niet vanzelfsprekend zijn en meer moeite kosten.

Wat betekent dat voor de toekomst?

Dankzij de jarenlange ervaring is het team medewerkers een waardevol onderdeel geworden voor Bij Lot en neemt De Amerpoort vanaf 1 april de zorg en begeleiding van de cliënten over. Hiermee blijft de werkplek voor cliëntmedewerkers gewaarborgd.

Zowel Careander als Bij Lot hebben afgelopen jaren veel geleerd en zijn dankbaar voor deze mooie werkplek. Een werkplek waarbij de focus op de horeca ligt en onze cliëntmedewerkers een prachtige werkplek hebben, midden in de samenleving.

Careander wenst de locatie én de medewerkers een mooie voortzetting toe.