Ga naar de inhoud

Van het bouwen van een insectenhotel tot een samenwerking voor arbeidsplaatsen

30 januari 2023 · actueel

 

Careander en Daimler Buses | Evobus bundelen de krachten en vinden elkaar op verschillende maatschappelijke vlakken. Beide bedrijven zitten in Nijkerk, waarmee een lokale samenwerking ontstaat.

Het insectenhotel van Daimler Buses | EvoBus is één van de voorbeelden waarmee zij op maatschappelijk vlak stappen zetten. Joost van der Bijl, directeur Daimler Buses: “wij wilden graag onze pallets een tweede bestemming geven door er een insectenhotel van te maken. En hoe mooi is het dat Careander dit heeft verwezenlijkt met de medewerkers van De Werkkamer.”

Iedereen heeft z’n steentje bijgedragen 

Op 25 januari was het moment daar en opende het hotel officieel zijn deuren in het bijzijn van de wethouder René Windhouder en de makers van de Werkkamer. “We hebben een ontwerp gemaakt en zijn daarna aan de slag gegaan. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Zoals schuren, bamboe op maat zagen en natuurlijk gaatjes boren. We maken vaker opdrachten voor bedrijven, maar zo’n groot object maken we niet vaak mee,“ vertelt David, begeleider bij de Werkkamer.

Rob is cliëntmedewerker bij De Werkkamer: “ik heb gaatjes geboord. Deze hebben allemaal een andere maat. Er kunnen dan ook verschillende dieren in wonen. Alles wat vliegt kan erin, zoals wespen en muggen.” Om ervoor te zorgen dat de toekomstige bewoners het insectenhotel goed kunnen vinden, is Daimler Buses | EvoBus van plan een tuin aan te leggen met diverse planten en bloemen.

Begin van een mooie samenwerking

Het insectenhotel staat en is geopend, maar daar stopt de samenwerking niet. Coline Lokhorst is Teammanager en er zijn plannen gemaakt om de samenwerking voort te zetten. Coline: “Careander heeft naast dagactiviteiten ook de mogelijkheid om te werken via een jobcoach. Dat betekent dat iemand zelfstandig werkt bij een bedrijf of andere organisatie. Een jobcoach van Careander is op de op de achtergrond bereikbaar voor vragen. Zij houden direct contact met de cliëntmedewerker en het bedrijf. Deze samenwerking gaan we opzetten met Daimler Buses. We zijn aan het kijken welke mogelijkheden er zijn.”

Twee Nijkerkse bedrijven die elkaar op verschillende vlakken vinden. “Via de bouw van een insectenhotel naar nog meer samenwerking op andere vlakken. We kijken ernaar uit”, vertelt Joost tot slot.