Ga naar de inhoud
Begeleider harderwijk

Begeleider LVB

Solliciteren

De cliënten van Brederostaete zoeken een begeleider die hen helpt in het dagelijkse leven. Ben jij deze begeleider?

Brederolaan 51 | 3842 GC | Harderwijk

Monique Wesseling | Teammanager | 06 -30441638

Begeleider LVB

Solliciteren

De cliënten van Brederostaete zoeken een begeleider die hen helpt in het dagelijkse leven. Ben jij deze begeleider?

Brederolaan 51 | 3842 GC | Harderwijk

Monique Wesseling | Teammanager | 06 -30441638
Vragen? Neem contact met ons op
0341 46 78 20

Careander is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Brederostaete is een woonlocatie van Careander in Harderwijk.

  • 20 tot 32 uur (in overleg)
  • FWG 35 (tussen de €2393,00 en €3360,00 bij een 36-urige werkweek)
  • Reageer t/m 29-09-2024

Begeleider

20-32 uur per week (in overleg) | Harderwijk

Wie zijn wij

Careander is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

Voor wie je het doet

Als begeleider bij Brederostaete ga je werken met 27 mensen met een lichte verstandelijke beperking of een vorm van autisme die bij ons wonen (bijkomende psychische problematiek kan voorkomen).

Onze cliënten wonen in een eigen appartement in een gebouw waar we ook een eetcafé hebben, het eetcafé is een algemene gezamenlijke ruimte waar je kunt zitten in de zithoek, eten kunt aan de eettafel en waar je zo de open keuken in kijkt. Cliënten kunnen hier in de avond mee-eten of ze eten in hun eigen appartement. De eigen kok verzorgt hier de maaltijden.

De meeste cliënten zijn overdag naar hun werk of dagbesteding. Voor een deel van de cliënten hebben we “X Zie Je”, een interne dagbesteding. Voor deze cliënten zijn we voortdurend op zoek naar de dagbesteding die op dat moment bij hen past.
We werken veel met de Geef me de vijf-methode. Zij hebben namelijk een omgeving nodig waar voorspelbaarheid en uitdaging centraal staan. De cliënten hebben doormiddel van de cliëntenraad veel inspraak en zullen ook deelnemen aan de sollicitatieprocedure.

Wat houdt je functie in?

De cliënten van Brederostaete zoeken een begeleider die hen helpt in het dagelijkse leven. Je voert de afgesproken begeleidingsdoelen uit. Je kijkt per moment naar wat nodig is in de begeleiding vanuit de leefwereld van de cliënt. Door te luisteren naar de wensen, behoeften, keuzes en mogelijkheden van de cliënt (en het netwerk van de cliënt) kan jij écht maatwerk leveren door daarop in te springen met jouw kennis en kunde.

Jij bent een belangrijk houvast voor jouw cliënten. Je helpt cliënten bij hun bezigheden en biedt ondersteuning en begeleiding. De ene keer uitdagend, dan weer gericht op ontwikkeling, soms met een repeterende hulpvraag, maar altijd oprecht en betrokken.
Binnen het netwerk van de cliënt ben je een belangrijk onderdeel. Je hebt dan ook overleg met het netwerk van de cliënt (in samenspraak met de cliënt), werken vanuit de dynamische driehoek is dan ook erg belangrijk.

Je werkt onregelmatige diensten; dag, avond en slaapdiensten. Het team werkt met zelfroosteren, waardoor je invloed hebt op je eigen rooster.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar van 20-32 uur per week (uren in overleg), welke we na wederzijds goedkeuren graag omzetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-gehandicaptenzorg in.
    Begeleider FWG 35 (tussen de €2393,00 en €3360,00 bij een 36-urige werkweek);
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden: een gunstige reiskostenvergoeding, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met o.a. fietsregeling en fiscale uitruil reiskosten en een goede pensioensregeling;
  • Extra werken binnen onze flexpool behoort tot de mogelijkheden.

Wie ben jij?

Jij weet hoe je bewoners vertrouwen in zichzelf geeft. Je herkent kwaliteiten en ontwikkelpunten en helpt hiermee de bewoners de regie over hun eigen leven te voeren. Jouw luisterend oor wekt vertrouwen en is een steun. Je weet bewoners te motiveren en creëert altijd een veilige en positieve sfeer. Bij het uitvoeren van de begeleidingsdoelen ga je zelfstandig te werk. Je werkt graag samen met collega’s in teamverband.

Ook beschik jij over:

  • Een relevante opleiding voor een persoonlijk begeleider minimaal MBO3 niveau (denk aan SPW of MMZ);
  • Ervaring met werken met mensen met een licht verstandelijke beperking;
  • Goede mondelinge, schriftelijke en computervaardigheden.

Zin om bij Careander aan de slag te gaan?

Laat dan hieronder jouw cv en motivatie achter. De reactie termijn is tot en met 29 september. We nemen snel contact met je op als je hebt gereageerd. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Monique Wesseling (teammanager) via 06 -30441638

Het opvragen van een VOG en referenties zijn onderdeel van de procedure. Interne kandidaten hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op externe kandidaten. Wij verwachten van medewerkers dat zij de visie van Careander onderschrijven.

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.*